kicsivil

Főoldal

Magamról

Fórum

E-mail nekem

Bannereim

Munkáim

Blog

 

 

     

 Ajánljatok ti is!

 

Olvasmányaim

2008

     
Romantikus

Danielle Steel: A sors kereke

Nora Roberts:Az angyal markában

Jackie Collins:Csak rock

Nora Roberts:Emlékek boltja (romantikus krimi)

Barbara Delinsky:Köztünk marad(romantikus krimi)

Danielle Steel:Becsüld önmagad!

Danielle Steel:A klón és én

Jennifer Weiner: Egy cipőben

Barbara Delinsky: Indián nyár

     
Kaland

Celia Rees:Bűbájos Mary

Celia Rees:Farkasszem

     
Krimi

Martha Tailor:Fekély

 Robin Cook:Halálfélelem

Ira Levin:Csókoltat a halál

Sally Hunter:Ivory láz

Sidney Sheldon:Vérvonal

Martha Tailor: A halál cinkosa

Sidney Sheldon:Ashley három élete

Dean R. Koontz: Égi jel

     
Akció

Greta May: Hiéna

Greta May: Bűnre nevelve

     
Fantasy

Vavyan Fable:Álmok tengere

Michael Ende: A végtelen történet

     
Történelmi

Jean-Francois Nahmias:A százéves háború regénye

     
Számláló
Indulás: 2006-11-25
     
A nap vicce
A nap vicce
     
Végtelen történet

Az antikváriumba egy ázott ,duci, elesett kisfiú tér be.Ő Boldizsár. 11-12 év körül van. Odamegy a tulajdonoshoz, aki morcosan néz rá, és kezdetben nagyon barátságtalan vele, nem szereti a gyerekeket. Az irodájában megcsörren a telefon, a kisfiú egyedül marad. A széken megpillantja a könyvet, amit a tulajdonos olvas. A könyv címe: Végtelen történet. Boldizsár gyerekkora óta egy véget nem érő történetről álmodozik, és most itt az alkalom. Ám a könyvet nem veheti meg, így elemeli a székről, s az iskoláig meg sem áll. Az osztályba nem akar bemenni, fél, hogy osztálytársai csak kigúnyolnák. Haza sem mehet, mert ellopott egy könyvet, ezt nem tudhatja meg az édesapja. Így az iskolai raktárba bújik, és elkezdi olvasni a

Végtelen történetet:

Fantázia birodalma bajban van, a Kislány Királynő beteg, s betegségének megjelenésével egy időben a birodalom bizonyos részei eltűntek. 500 mesebeli orvos kutatja baját, de a megoldást nem találják. A királynő egy Atrásku nevezetű fiúra bízza a talizmánját, rábízván a Birodalom megmentését. A kisfiú nem tudja merre is mehetne, fegyvert nem vihet, útbaigazítást senkitől sem várhat, csupán álmai vezérlik.

Egyik álmában azt az utasítást kapja, hogy keresse fel a Vénséges Morlát, aki nem más, mint egy hegy méretű teknősbéka, aki a Szomorúság Ingoványában él. Ezen a vidéken mindenki elkeseredett, nem látják a lét értelmét. Morla hosszas várakozás megtudja, hogy a Birodalom csak úgy menekülhet meg, ha a Királynő új nevet kap, azaz valakinek a fantáziájában újjászületik. Továbbá megtudja, hogy talán Jajulála, a jós tud majd neki segíteni. A kisfiú továbbindul, de útját a lova, Artax nélkül kell folytatnia, akit elnyelt a Szomorúság Ingoványa, mint a bánat mocsara.

Elhagyva a Szomorúság Ingoványát két nappal később elért a Holt Hegyek országába, ahol egy tátongó szakadék fölött meglátta a pókhálókba ragadt szerencsesárkányt, és kínzóját, a szörnyűséges Igramult. Atrásku csak úgy juthat el a jóshoz, ha Igramul megmarja, s akkor oda juthat el, ahova akar, de mindössze egy órája van erre, utána meghal.

Atrásku hirtelen a gnómok országában találja magát, ahol egyikőjüktől megtudja, hogyan juthat el a jósdába: 3 kapun kell átmennie, de a feladat korántsem olyan egyszerű, bármelyik kapunál meghalhat, vagy kudarcba fulladhat a terve. De neki sikerül, s Jajulálatól megtudja, hogy csakis egy olyan ember tud új nevet adni a Királynőnek, aki Fantázia Birodalmán kívül él. S hogy hol talál ilyen lényt Atrásku? Talán Barnabás lesz az?

Visszatérve a Jósdából szererncsesárkányával, Fuhurral együtt elbúcúznak a gnómoktól és továbbindulnak. Útközben viharba keverednek és Atrásku lezuhan Fuhur hátáról. S hogy hova zuhan? Nem tudni… Egy tengerparton tér magához, ahol hamarosan egy szellemmenetet lát elvonulni. Követni kezdi őket, de megtorpan, amikor meglátja, hogy a Semmibe ugranak. Abba a Semmibe, ami elpusztítani készül Fantázia Birodalmát. A kisfiú elkezd rohanni a másik irányba, s hamarosan egy városkában találja magát, ahol találkozik a Farkasemberrel. Tőle tudja meg, hogy Fantázia Birodalma csak akkor maradhat fent, ha az emberek hisznek benne…
Atrásku csapdába esik. A várost a Semmi veszi körül, a Farkasember pedig foglyul ejtette. De hamarosan a segítségére siet Fuhur, s elindulnak az Elefántcsonttorony felé, ahol a Kislány Királynő él. Tudatniuk kell vele, hogy csakis akkor élhet tovább, ha új nevet kap.
megérkeznek Atrásku felsétál a toronyba, s megpillantja a Királynőt, akit azelőtt soha nem látott…

S ebben a pillanatban a lomtárban Barnabás is megpillantja a Királynőt, és elnevezi magában Holdgyermeknek. S mikor hangosan kiejti a nevét, Barnabás a mese részesévé válik, Fantáziába kerül.

Számos kalandban lesz része, de ezt már nem mesélem el, mert akkor lelőném a lényeget J
Csak annyit, hogy hatalmas „szakadék” van jelenleg a valóság és az álmaink között, és nem is olyan egyszerű a két világ között átjárni. Vajon Barnabásnak sikerül visszajutnia a valóságba?
Ha elolvassátok, kiderül!

10/10 pontot adok.

Ez egy szuper, ötletes történet, mondhatni egy mese. Nekem a könyv szerkezete nyerte el a leginkább a tetszésemet: minden fejezet az ABC soron következő betűjével kezdődik, s a könyv két különböző színnel íródott: narancssárgával olvashatjuk a Való Világ történetét, és kékkel a Fantázia-beli eseményeket! Jó álomutazást kívánok!

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
üzenőfal

     
Linkajánló

Akik szeretik a könyveket (blog)


Környezetvédelem és életmód - 
Ana oldala

Online ékszerbolt


Olcsó könyvek, ingyen könyvek


Rita blogja


Zsu gyermekruhái


Könyvkereső


Hollo Antikvárium


Online Antikvárium

 
Citatum-Idézetek gyűjteménye


Művészetek otthona - Idézetek


Művészkuckó

 
Napkorong Irodalmi klub


Napvilág Íróklub


Közkincs - Művészeti portál


Tollhegy verses oldala 


Netorian idézetgyűjtemény


Artkaffé - Kortárs alkotói portál


Mikulásportál

Kolozsvári ezoklub

     
Szépirodalom

Kosztolányi Dezső: Édes Anna

Gabriel Garcia Marquez: Száz év magány

Szabó Magda: Az ajtó

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

     
Pszichológia

Osváth Péter: A kísérlet

     
Szórakoztató irodalom

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Sophie Kinsella:Emlékszel rám?

Sophie Kinsella: Pánik a plázában

Vavyan Fable: A pepita macska

     
Halkirálynő-sorozat

Vavyan Fable:A hold forró jegén

     
Elbeszélések

Vavyan Fable:Kedves,mint egy kéjgyilkos

     
Karrierregény

A.J.Cronin: Réztábla a kapu alatt

Samuel Shem: Doktorgyár - Az Isten Háza

     
Zene
     
Számláló

Free TopSite

     

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!